пʼятницю, 12 лютого 2021 р.






14 лютого, у світі відзначають День усіх закоханих,

 а віряни вшановують пам'ять святого Валентина.

 До вашої уваги традиції та прикмети в цей день – дізнайтеся, що можна і не можна робити!





Дата 14 лютого ввійшла в історію кількома знаковими подіями та святами.
14 лютого церква вшановує пам’ять мученика Трифона. Наші предки вірили, що у цей день не варто виносити з будинку сміття, щоб не винести щастя. 14 лютого День ангела та іменини святкують: Тимофій, Василь, Гаврило, Давид, Петро, Семен, Микола.
 За погодою цього дня передвіщали погоду до кінця зими: “Який Трифон, такі й останні дні лютого”.
 Прикмети: Небо в зірках – весна настане нескоро. 
Пішов сніг – навесні часто йтимуть дощі.
Морозний день – весна буде холодною і пізньою.
 Зірки падають – весна буде теплою.
 Зоряне і ясне небо – весна буде пізньою. 
Також в Україні та усьому світі 14 лютого святкують День святого Валентина. Є багато версій про його походження. Одна з найпопулярніших історій про походження свята розповідає про те, що за часів римського імператора Клавдія II, видали указ, що забороняв військовим одружуватися. Але християнський священик Валентин таємно вінчав закохані пари. Саме за це священика засудили до страти. Стратили проповідника саме 14 лютого. І саме ця дата вважається символічною для закоханих. Зазвичай у цей день закохані дарують один одному "валентинки"
У День всіх закоханих усі ми один від одного очікуємо, але більш готуємо один одному - закоханий закоханому, маленькі і не меленькі сюрпризи. Не обов’язково це буде одноденна поїздка на Канари, не обов’язково це буде непередаваний вечір в дорогому ресторані. Можливо це буде не один день і не один вечір. Можливо буде щось інше - тепле слово або обійми, поцілунок або маленька квіточка. Це не важливо. Важливо, що це буде певним знаком. Знаком, який можливо для стороннього здасться зовсім не значним, але для закоханих це буде особлива і неповторна подія - знак любові, знак небайдужості, знак потаємного й унікального стану - стану, який переживе все. Стану, який збережеться назавжди. Стану кохання!

Немає коментарів:

Дописати коментар