вівторок, 8 лютого 2022 р.

 

8 лютого - День безпечного Інтернету 2022 – "Разом для найкращого Інтернету"

8 лютого 2022 року відзначається 18-й День безпечного Інтернету. Зміцнення та захист прав дітей в цифровому середовищі та забезпечення їх безпеки в Інтернеті - це  основа діяльності Відділу з прав дитини Ради Європи. Право на доступ і безпечне використання технологій залишається одним з ключових пріоритетів у майбутній Стратегії Ради Європи з прав дитини (2022-2027), прийняття якої Комітетом міністрів очікується 10 лютого 2022 року. Рада Європи рішуче підтримує боротьбу з сексуальною експлуатацією і сексуальним насильством над дітьми в Інтернеті через інструменти Конвенції Ради Європи Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Лансаротська конвенція) та двосторонні і регіональні проєкти.

З нагоди Дня безпечного Інтернету 2022 Рада Європи пропонує партнерам з державних інституцій та  неурядових організацій  зосередитися на цій темі та приєднатися до  проведення різноманітних заходів та акцій.  
Інформаційні кампанії та ресурси Ради Європи направлені на різні  цільові групи - дітей, молодь, батьків, вихователів та відповідальних осіб, щоб заохотити всіх людей зробити свій внесок у створення більш безпечного Інтернету.

Отож, Рада Європи пропонує до розповсюдження новітні матеріали та інструменти, які стали доступними українською завдяки  Проєкту Ради Європи “Боротьба з насильством щодо дітей в Україні

  • Батьки та вихователі можуть знайти корисну інформацію в  керівництві Ради Європи "Батьківство в цифрову епоху" (та шістьох тематичних відеоуроках), де розглядаються п'ять онлайн-ризиків сексуального характеру (сексуальний шантаж, секстинг, секс-чатинг, грумінг, а також зображення сексуального характеру, які використовуються заради помсти).
  • Нові матеріали Кіко і Всюдия, в яких повертається улюблений персонаж дітей - друг Кіко, виявились особливо успішними і корисними. Кіко вирушає в нові пригоди, відкриваючи для себе екрани і неправильне використання зображень в онлайн-середовищі.

Проєкт Ради Європи “Боротьба з насильством щодо дітей в Україні" продовжено до 2023 року. У рамках проєкту планується провести низку заходів щодо підвищення обізнаності про ризики сексуальної експлуатації та насильства над дітьми в Інтернеті, а також просування цифрової грамотності та безпечного використання Інтернету для дітей в Україні, в тому числі.

Приєднуйтесь і розповсюджуйте!


Немає коментарів:

Дописати коментар