пʼятницю, 17 лютого 2023 р.

 

Який сьогодні день в Україні і світі



17 лютого в Україні та світі святкують День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day). Це досить молоде свято, але з кожним роком воно стає все більш популярним. Його святкують не лише окремі люди, але і цілі організації, які допомагають заохотити проявляти доброту в суспільстві. Варто пам’ятати, що добрі справи приносять радість не лише тим, хто одержує спонтанну допомогу, але й тим, хто її чинить.

Головна мета свята в тому, щоб люди стали трішки щасливішими, поширюючи довкола себе доброту. І не обов’язково чинити якісь великі справи, можна підбадьорити близьких та рідних, надіслати їм добрі слова, привітання з цим чудовим днем.

День спонтанного прояву доброти запровадили 1995 року в американському місті Денвер, що в штаті Колорадо. 2004 року воно було вперше відсвятковане в Океанії, а саме в Новій Зеландії. На міжнародному рівні свято почали святкувати 1998 року в Токіо.

17 лютого святкують День кота в Європі. Свято прийшло до нас з Італії, адже воно було започатковане 28 років тому саме в цій країні. Коти здатні особливим чином додавати будь-якій оселі затишку. Ці тварини позбавляють своїх власників від стресу, а також вміють лікувати.

З’явилося свято завдяки італійській журналістці Клаудії Анжелетті. Вона обрала для святкування лютий, тому що цей місяць за зодіакальним календарем належить Водоліям, які відрізняються незалежним характером. Для святкування Дня кота в Європі проводять різноманітні заходи, а також збирають кошти на придбання їжі безпритульним пухнастикам.

Немає коментарів:

Дописати коментар