четвер, 18 листопада 2021 р.


Яке сьогодні свято – 18 листопада: День Похмурості, Галактіон, Іона (що не можна робити)



Сьогодні, 18 листопада, не можна приймати важливі рішення, підписувати будь-які документи, а також здійснювати великі покупки.

Сьогодні, 18 листопада, відзначаємо такі події:

  • День народження Діда Мороза
  • День сержанта Збройних Сил України
  • Міжнародний день відмови від паління
  • Міжнародний день філософії
  • Європейський день захисту дітей від насильства та сексуальної експлуатації 
  • День Похмурості, Галактіон, Іона

 18 листопада в Україні святкують День сержанта Збройних Сил, у світі – день філософії, день відмови від куріння, в Європі – день захисту дітей від насильства та сексуальної експлуатації, в Латвії – день незалежності, свято "Божоле нуво" у Франції, у Хорватії – День пам'яті про Вуковарські події 1991 року, а православні - пам'ять Іони – святого та архієпископа Львівського та Великоновгородського. 

Міжнародний день відмови від куріння святкується у третій четвер листопада за ініціативою Американського онкологічного товариства. Перше святкування відбулося 16 листопада 1977 року на площі Юніон-сквер у Сан-Франциско. Свято стало еволюцією ідеї Артура Маллані, який у 1970 році у місті Рандольф штату Массачусетс пропонував людям припинити курити на один день, а заощаджені гроші віддати на благодійність до місцевої школи. Ініціювання свята допомогло сприйняттю куріння серед американців. Сьогодні цього дня в різних країнах світу організовують лекції та мітинги з боротьби з курінням, а курцям пропонують відмовитись від шкідливої звички хоча б на один день. Тривають благодійні акції, лунають листівки про шкоду куріння, проводяться спортивні змагання та інші заходи з пропаганди здорового способу життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар