вівторок, 23 листопада 2021 р.

 

У цей день у світі відзначаються Міжнародний день акварелі, Свято собак і доброти "Wolfenoot", Міжнародний день боротьби з безкарністю, Міжнародний день імідж-консультанта.

У США - День зречення, День "З'їж журавлину", День еспресо, День горіхів кешью, в Португалії - День інженера, в Казахстані - День дорожньої поліції, в Японії - День подяки праці, в Грузії - День святого Георгія, в Бразилії - День інженера-електрика, в Мексиці - День Військово-морського флоту, в Британії - День серіалу  "Доктор Хто", в Литві - День литовських воїнів, в Словенії - День Рудольфа Майстера.

Пам'ятні дати 23 листопада, річниці та події

У 1852 році в Англії були введені перші поштові скриньки. 

23 листопада 1869 року був спущений на воду один з найкрасивіших вітрильних кораблів, легендарний кліпер "Катті Сарк" - єдиний класичний чайний кліпер, що зберігся до наших днів. Названий на честь короткої сорочки відьми Ненні з віршованої повісті Роберта Бернса "Тем о'Шентер", корабель був спроектований Геркулесом Лінтоном. З 1938 року кліпер став навчальним судном. А в 1954 році "Коротка сорочка" оселилася в сухому доці в Грінвічі під Лондоном і стала музеєм. Але в травні 2007 року "Катті Сарк" серйозно постраждав від пожежі.

23 листопада святкується Міжнародний день іміджконсультанта. Ця професія стає все більш популярною в сучасному світі. Адже справжні професіонали допомагають тисячам людей бути більш впевненими у собі, створити свій індивідуальний стиль та розкрити особистість. Тож сміливо вітайте всіх тих, хто причетний до цього професійного свята.
Вперше його відсвяткували в 2012 році в Мексиці. Саме там відкрито багато інститутів, які пропонують отримати наукові ступені в сфері іміджу. Ініціаторами виступили члени AICI (Міжнародна асоціація імідж-консультантів), Маноло Трухільйо та Хільдеберто Мартінес. А у лютому 2013 році було вирішено запустити цю ініціативу на постійній основі та встановити дату святкування 23 листопада.


Цього дня народилися:

  • 912 рік – перший імператор Римської імперії Оттон I Великий;
  • 1527 рік – історик, письменник Лі Чжи;
  • 1871 рік – український військовий діяч, генерал-четар УГА Антін Кравс;
  • 1896 рік – український піаніст та композитор Віктор Косенко;
  • 1908 рік – дитячий письменник-прозаїк, драматург Микола Носов, який написав трилогію “Незнайко”;
  • 1966 рік – французький актор Венсан Кассель;
  • 1979 рік – британська модель Келлі Брук;
  • 1992 рік – американська співачка Майлі Сайрус.

Немає коментарів:

Дописати коментар