пʼятниця, 8 вересня 2023 р.



 8 вересня – Міжнародний день грамотності


ЮНЕСКО відзначає Міжнародний день грамотності з 1966 року, намагаючись привернути увагу суспільства й мобілізувати міжнародну суспільну думку, викликати інтерес і досягти активної підтримки зусиль, спрямованих на поширення грамотності, що є однієї з головних сфер діяльності ЮНЕСКО.

Традиція щорічно відзначати цей день започаткована відповідною рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності, що відбулася в Тегерані у вересні 1965 року. Саме ця конференція рекомендувала оголосити 8 вересня, дату урочистого відкриття конференції, Міжнародним днем грамотності та святкувати його щорічно в усьому світі.

Головна мета цього Дня - активізувати зусилля суспільства по розповсюдженню грамотності, однієї з головних сфер діяльності ЮНЕСКО. Грамотність — справжнє свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій області, довівши кількість грамотних людей в світі до чотирьох мільярдів. Однак, грамотність для всіх — дітей, молоді і дорослих — ще не до кінця досягнута мета.


Немає коментарів:

Дописати коментар